Vikastua på Oppdalstunet utgjør en flott ramme rundt helt spesielle anledninger. Fra gammelt av ble stua kun brukt ved bryllup og begravelser i det riktig dekorative rommet. Feststue bygd i 1780-årene. Sto på Viken, Oppdal, Sør-Trøndelag. Gjenreist på Sverresborg i 1921, restaurert etter brann i 1976. Den gang Vikastua ble bygd var gården stor og velstående. Gårdbrukeren Ingebrigt Olsen Viken og kona hans Guri Olsdatter, ville lage et hus, ei oppstuggu, som bare skulle brukes til fest, og som skulle vise hva Vika-folket var gode for. Taket har fantastisk utsmykning. ​ Vikastua rommer inntil 25 personer. Alt etter hvilke type bord oppsett man velger. Ved middagsoppsett får man plass til 18 stk ved langbord. Vi serverer gjerne rømmegrøt, spekemat og god drikke til. Her kommer du inn til tømmervegger og peiskos. Stua er ikke isolert, men varmes opp på forhånd slik at det høst og vinter er en god lunk. Gjester bør gjøres oppmerksomme på dette om man leier stua vinterstid.

Om Sverresborg Museum

Selskap i historiske omgivelser På Sverresborg Trøndelag Folkemuseum kan du sammen med oss, og vår restauratør Borgstua, skape en helt unik opplevelse for dine gjester.​Sverresborg er en unik arena for selskap, kreative møter, og mindre eller større arrangementer for både små og store grupper. Vi ønsker å formidle den gode historien med godt vertskap og eksepsjonelle matopplevelser. Fra det helt enkle og rustikke til eksklusive middager. Vi planlegger og gjennomfører ditt event basert på dine ønsker og behov.


Kapasitet

25
Sitteplasser
-
Ståplasser
-
Areal

Mat og drikke

  • Alkohol kan nytes på stedet
  • Alkohol tilbys gjennom utleier
  • Utleier tilbyr matservering

Fasiliteter

  • Parkering


Priser

mandager, tirsdager, onsdager, torsdager, fredager, lørdager, søndager

De presenterte prisene er ingen garanti på endelig pris. Prisene vil variere ut i fra hva som avtales med utleier.


Tilleggstjenester

  • Grunnbeløp3500kr
    Dette inkluderer: Vasking, dekking med hvite duker, servitører, bartendere, evt. medbrakte kaker, anlegg for spilling av mekanisk musikk og rigging av restaurant/lokale. Ekstra vaktbehov kan komme i tillegg ved større selskap. *Grunnbeløp kan korrigeres i forkant hvis behovet viser seg å bli mindre enn beskrevet.


2 Omtaler

Fiona A. avatar
Fiona A.
23.10.2023
Bursdagfeiring i Borgrommet
Fantastisk god oppfølging og gjennomføring fra start til slutt! Ingenting var for mye å be om, lokalet var nydelig, det var fantastisk god mat, flinke servitører, alt var perfekt. Anbefales på det sterkeste!!

Eli R. avatar
Eli R.
28.01.2023
Minnestund på Sverresborg museum-Borgrommet.
Vi hadde minnestund på Sverresborg museum- Borgrommet. Vi var ca 45 stk. vi bestilte koldtbord. Maten var nydelig. De ansatte var blide og veldig hjelpsom.


Andre rom i utleiestedet


Utleier er

1 lokale på Eventum
Svarprosent: 100%
Svartid: Innen en arbeidsdag
 avatar


Lokasjon

Sverresborg Alle 13, 7020 Trondheim, Norge

Fra 7 450 kr lokalleie og servering